Translate

20 Mart 2008 Perşembe

HEP MİSAFİRE OLMAZYA

pazare
Bugün içimden kendimize ziyafet çekmek geldi.Çoçuklarla mutfağa girdik. Oğlum sıcak patatesleri soyarken biraz zorlandı ama çok mutluydu.Kızımda çörek otlarını atarken eğlenmişti. Daha ne olsun....


Menüde,

Kıymalı börek

Tuzlu pasta

Patates salatası

Fırında sütlaç


KIYMALI BÖREK

MALZEMELER:

4 adet yufka
250 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
1 adet yeşil biber
yarım demet maydanoz

sos:
3 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 adet soda
üzeri için,
2 yemek kaşığı tereyağ

YAPILIŞI:

1) Soğan ve yeşil biberi sıvıyağda iyice kavurduktan sonra kıymayı ilave edin. Kıymayı da kavurunca domatesleri ilave ederek istediğiniz baharatları atarak kavurun.Altını söndürünce maydanozları ekleyin.

2) Sos malzemelerini karıştırın.

3)Yağlanmış tepsinizin an altına bir yufkayı yayın. Kenarları dışa taşsın.Üzerine yarım yufkayı yayıp sosdan biraz dökün. Kalan yarım yufkayıda üzerine yayın. Toplam 2 yufka yaymış oldunuz. Şimdi kıymalı harçı koyun.Kalan iki yufkayıda yarım yarım bölerek tepsiye dizin.Aralarına hep sosdan sürün.En son en alttaki yufkanın dışa kalanlarını tepsinin üzeine alarak kalan sosun tamamını dökün.

4)Üzerine tereyağ parçalarını koyarak fırına verin.

Bu börek 1 gece buzdolabında beklerse daha iyi oluyor. Çok lezzetli ve kolay bir börek.