Translate

14 Şubat 2008 Perşembe

KREM ŞOKALA

HPIM1724

MALZEMELER:

4 su bardağı süt
6 yemek kaşığı un
10 yemek kaşığı şeker
2 adet damla sakızı
1 yemek kaşığı tereyağ
SOS MALZEMESİ:
1 yumurta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağ(eritilmiş)
üzerini süslemek için ,fıstıklı çikolata


HPIM1721
YAPILIŞI:

1)Süt,un,şeker ve damla sakızı sürekli karıştırırlarak üzeri göz göz olanana kadar pişirin.
2) Pişen muhallebiye 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyerek 10 dk. mikserle çırpın ve servis tabağına dökün.
3) Sosu için,1 yumurta,kakao,şeker ve vanilyayı katılaşana kadar mikserle çırpın.Eritilmiş ve soğumuş 1 yemek kaşığı tereyeğını ekleyerek biraz daha çırpın ve beyaz muhallebinin üzerine dökün.
4) Üzerine fıstıkılı çikolatayı rendeleyerek dökün ve soğutulmuş olarak serviz yapın.

Asıl tarif Emine Beder'e ait olup ben bazı değişikliklerle uyguladım. Gayet lezzetli ve kolay bir tatlı tavsiye edilir.

Hiç yorum yok: