Translate

14 Aralık 2007 Cuma

SOSLU-HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

MALZEMELER:
Keki İçin:

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 su bardağı sıvı yağ+erimiş margarin karışımı

1′er pkt vanilya ve kabartma tozu

3 su bardağı un

Sosu İçin:

3 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

yarım su bardağı şeker

Üzeri İçin: Hindistancevizi

HPIM2072

YAPILIŞI:


1) Aynen kek pişiridiğimiz sırayla şekeri ve yumurtayı en az 5 dk mikserle çırpın.

2)Sütü ve yağı katın bir kez daha çırpın.

3)Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve bir kez daha karıştırın.

4)Yağladığınız büyük boy borcam tepsiye hamuru dökün ve üzerini düzeltin. Kesinlikle şekilli kalıp kullanmayın.

5)Bu arada sos malzemelerini karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp arada karıştırarak 5 dk pişmeye bırakın. Başından ayrılmayın, taşabilir. Pişince soğumaya bırakın.

6)Pişen ve soğuyan keki dilimlere kesin, sosun içine batırıp heryerine değmesini sağlayın ve hindistancevizine bulayın.

Notlar:


Kullandığım bardak 200 gr lık.

En az 35 dilim kek çıkıyor, kalabalık değilseniz yarım ölçü yapın.

Tepsinin boyutu 27×40 cm

Hiç yorum yok: