Translate

20 Aralık 2007 Perşembe

BALKABAKLI KEK


MALZEMELER:

4 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı ceviz yada fındık
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tarçın
1/2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
250 gr balkabağı(1/2 su bardağı şeker ile pişirilip,püre haline getirilmiş.)
Yeterince hindistan cevizi

YAPILIŞI:

1) Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Yavaş yavaş un,kabartma tozu hariç diğer malzemeler eklenir. En son un ve kabartma tozu eklenerek yağlanmış bir kalıpa dökülerek pişirilir.(kalıbınız mini fırın tepsisi kadar veya ondan biraz daha büyük olsun)

2) Pişen kek soğuyunca ajda çay bardağı veya yuvarlak bir kalıpla kesilir.

3) Kesilen keklerin kenarlarına balkabağı püresi sürülerek hindistan cevizine bulanır.